Sales Document Solutions
 • StandplaatsDen Bosch
 • Uren per week32-40 uur
 • Werk/denkniveauHBO

Heb je affiniteit met documentprocessen en procesdigitalisering? Vind je het leuk om grondig de klantbehoefte te inventariseren en deze te vertalen naar een afgewogen verkoopadvies (consultative selling)?

Als Sales Document Solutions adviseer jij organisaties bij hun transformatie van papier naar digitaal en van handmatige-naar geautomatiseerde processen. Vanuit jouw affiniteit met IT en kennis van document-capture, creatie en workflow afhandelingsoplossingen weet je (potentiële) klanten te overtuigen van de toegevoegde waarde van het automatiseren en digitaliseren van documentstromen. Voor opdrachtgevers ben jij een professionele sparringspartner en strategisch adviseur, omdat jij door jouw heldere visie op trends binnen de markt voor Document Solutions altijd als eerste op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en dit weet te vertalen naar passende adviezen. De focus van deze functie ligt op het behalen van new business successen.

Wat ga je doen?

Als Sales Document Solutions ben je verantwoordelijk voor het gehele verkooptraject; van acquisitie, het opstellen van de offertes tot after sales. Jij zorgt voor een optimale klanttevredenheid. Pink Elephant biedt diverse slimme software oplossingen om gescande bedrijfsdocumenten volledig automatisch te classificeren, te verwerken en te archiveren. Voor het uitbrengen van een verkoopadvies en om de interne aansluiting van (nieuwe) klanten te borgen –“de onboarding”- werk je nauw samen met de Pre- Sales Consultant, Projectmanagers en Consultants. Voor de ontwikkeling van jouw Social selling strategie kun je rekenen op hulp van het Marketingteam.

Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Signaleren, creëren en benutten van verkoopkansen bij prospects en klanten door inhoudelijke informatie te verstrekken over het dienstenportfolio;
 • Inventariseren klantbehoefte en dit vertalen naar concrete oplossingen en afgewogen advies (consultative selling);
 • Opstellen van offertes en contracten;
 • Onderhandelen met de prospect en klant over contracten en realiseren van deals;
 • Uitvoeren van markt- en klantanalyses en deze vertalen naar een salesplan;
 • Op-, uitbouwen van een relatienetwerk en onderhouden van netwerken ten behoeve van het signaleren en creëren van zakelijke kansen;
 • Initiëren en organiseren van lead generende activiteiten (events) voor prospects en klanten in samenwerking met Marketing.

Wat verwachten wij van elkaar?

Pink Elephant is dé partner voor slimme afhandeling van document gerelateerde communicatiestromen. Wij helpen organisaties bij hun transformatie van papier naar digitaal en van handmatige-naar geautomatiseerde processen. Hiermee helpen wij organisaties met efficiënt en goed beheer van documenten met behulp van software voor document-capture, creatie en workflow afhandeling van Kofax (Readsoft).Van Pinkers verwachten wij dat zij meedenken met de klant. Doorvragen waar nodig en adviseren hoe onze klanten hun organisatieprocessen kunnen optimaliseren en automatiseren. Think different. Think Pink is hierbij ons motto. Daarnaast vinden wij het belangrijk om kennis te delen met je collega’s, zodat iedereen op de hoogte is van de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Van ons krijg je de verantwoordelijkheid, ruimte en vrijheid om jouw werk inhoudelijk zelfstandig uit te voeren. Ook faciliteren wij jou in jouw persoonlijke ontwikkeling door het aanbieden van trainingen bij ons eigen kenniscentrum: Pink Elephant Education. Een Pinker verdient een mooi salaris, krijgt 28 vakantiedagen met de mogelijkheid om er 20 bij te kopen, kan gebruik maken van een lease- en mobiliteitsregeling en krijgt de mogelijkheid om thuis te werken. Maar het allerbelangrijkst vinden wij dat alle Pinkers met plezier werken want alleen dan halen wij het beste bij elkaar naar boven.

Wat staat er op je CV:

 • HBO werk- en denk niveau;
 • 3 jaar ervaring in een Sales- of Accountmanagementfunctie met focus op new business;
 • Ervaring met het verkopen van Software oplossingen: ervaring met verkopen van Document (en procurement) oplossingen zoals Readsoft, Basware, ESize, Medius, Kofax of ScanSys is een pré;
 • Aantoonbare ervaring met het behalen van salesdoelstellingen;
 • Dat je een echte netwerker en hunter bent die goed is in het opbouwen en onderhouden van relaties met diverse opdrachtgevers;
 • Sterke communicatieve vaardigheden: je bezit een heldere en integere manier van communiceren en bent concreet en overtuigend in een gesprek, op ieder niveau;
 • Groot analytisch vermogen;
 • Dat je pragmatisch, energiek en doelgericht te werk gaat.

Over Pink Elephant

Pink Elephant is de kennisleider op het gebied van bedrijfstransformatie en – innovatie. Wij vinden dat IT pas echt rendeert bij de juiste combinatie van mensen, processen en techniek. Vanuit deze gedachten hebben wij invulling gegeven aan het portfolio van Pink Elephant:

IT services: Optimaliseren van de IT-dienstverlening door het leveren van kennis en ervaring over standaarden, processen en techniek. Wij doen dit in de vorm van projecten, outsourcing en detachering.

Business Solutions: Organisaties helpen veranderen om traditionele businessmodellen te transformeren naar vernieuwende en innovatieve businessoplossingen door de inzet van gerenommeerde applicaties en add-ons;

Education: Kennis, kunde en gedrag bij medewerkers evalueren en verbeteren door trainingen, assessments en business simulations.

Wij excelleren in onze persoonlijke en betrokken dienstverlening en reputatie als kennisleider. Daarnaast willen wij de beste werkgever zijn en IT-talent aan ons verbinden. Wij geloven erin dat het bundelen van kennis en kunde van onze ervaren IT-ers met ideeën en creativiteit van jong talent zorgt voor nieuwe innovatieve inzichten.

LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail